به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، مهندس مجید تاجیک رئیس گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تدوین پروتکل بهداشتی باشگاههای ورزشی از سوی وزارت بهداشت، اظهار کرد: طی این جلسات از آخرین وضعیت شیوع بیماری در سطح کشور گزارشی ارائه شده و وضعیت کشور از لحاظ شیوع کرونا به سه بخش قرمز، زرد و سفید تقسیمبندی شده است.
وی با اشاره به اینکه فعالیت رشتههای ورزشی پربرخورد و تیمی در شرایط اپیدمی ویروس کرونا ممنوع است، توضیح داد: رشتههای ورزشی همانند کشتی، کاراته، تکواندو یا ورزشهای پربرخورد ممنوع است و توصیه نمیشود.
مهندس تاجیک افزود: افراد میتوانند ورزشهای کمخطرتر را با حفظ پروتکلهای بهداشتی و رعایت توصیهها انجام دهند.
رئیس گروه بهداشت محیط دانشگاه گفت: مسئولان باشگاههای ورزشی باید حفظ رعایت فاصله یک متری را به پرسنل باشگاه و ورزشکاران گوشزد و از ورود افراد مشکوک به بیماری در ورزشگاهها خودداری کنند.
وی با بیان اینکه باشگاههای ورزشی در دوران اپیدمی کرونا موظفاند با نصف ظرفیت فعالیت کنند، خاطرنشان کرد: در دوران شیوع کوویدـ۱۹ برگزاری مسابقات ممنوع است و انجام هرگونه مسابقهای قطعا با رعایت پروتکلهای بهداشتی و صرفا با اخذ مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار میشود.
تاجیک با اشاره به انجام اقدامات بهداشت محیط دانشگاه ادامه داد: ورزشکاران از دست دادن و روبوسی پرهیز کنند و تا جایی که امکان دارد از بوفه باشگاهها غذا تهیه نکنند و از غذاهای بستهبندی استفاده کنند که مشخصات بهداشتی دارند.
رئیس گروه بهداشت محیط دانشگاه ضرورت ضدعفونی کردن سطوح مختلف را در باشگاهها یادآور شد و افزود: بعد از استفاده هر فردی از دستگاه باید تمامی سطوح و تجهیزات ضدعفونی شود و استفاده از دستگاهها حداقل نیمساعت فاصله باشد تا ضدعفونی کامل انجام شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اطمینان از نظافت باشگاهها کار سادهای نیست، گفت: ارزیابی حداقلی محیطی، نحوه مدیریت یا تجربههای دوستان و آشنایان نیز میتواند تا حدی این اطمینان را ایجاد کند که وضعیت نظافت باشگاه ورزشی در چه سطحی است.
تاجیک به ورزشکارانی که در روزهای شیوع اپیدمی کرونا قصد استفاده از باشگاههای ورزشی را دارند توصیه کرد: حتما به محلول ضدعفونیکننده در باشگاهها دسترس داشته باشید تا در صورتی که به آلوده بودن سطحی شک داشتید امکان ضدعفونی فوری وجود داشته باشد.
ضرورت استفاده از وسایل شخصی ضروری، پرهیز از استفاده از مواد غذایی بوفه باشگاهها و همچنین مصرف آب در بطریهای یکبار مصرف توصیه دیگر رئیس گروه بهداشت محیط دانشگاه به ورزشکاران بود.
تاجیک ادامه داد: بهتر است ورزشکاران از تیشرت و شلوارهای بلند استفاده کنند و تا جایی که امکان دارد نقاط آزاد بدن کمتر باز و یا در معرض تماس باشد. باید لباسهای ورزشی بعد از هر بار استفاده نیز شستوشو و ضدعفونی شوند.
رئیس گروه بهداشت محیط دانشگاه افزود: تهویه باشگاه برای پیشگیری از شیوع کرونا باید حتما مناسب باشد و حتما دریچه یا پنجرهای برای رد و بدل شدن هوا وجود داشته باشد.
وی گفت: توصیه اصلی بر این مهم است که ورزشکاران در حداقل زمان ممکن در باشگاههای ورزشی حضور داشته باشند و در حداقل زمان ممکن سعی کنند بیشترین استفاده را از تمرینات ببرند.
تاجیک در ادامه به مسئولان باشگاههای ورزشی نیز تاکید کرد از پذیرش افراد دارای علامت بیماری کرونا پرهیز کنند و در صورتی که پرسنل باشگاه بیمار شدند از آنها بخواهند تا زمان بهبودی کامل در محل کار حاضر نشوند.
نظر شما